Lilly Kolmann

Kakao – verdens beste

Kakao – verdens beste

Kakao – verdens beste

Jeg elsker rå og næringsrik kakao, at den er enkel å lage er heller ikke å forakte.

Det er heller sjelden jeg følger oppskrifter slavisk, jeg tilsetter stort sett ingredienser etter smak og behov. Denne kakaoen har jeg litt forskjellige varianter på.⁣ Men her er en ca-oppskrift av det jeg varierer med:⁣

* 1/2 moden banan og/ eller 1-2 dadler (kan bli veldig søt med begge deler)⁣
* 1-3 ss råkakao (alt etter hvor sterk du vil ha den)⁣
* 1 bittelite dryss med havsalt⁣
* Litt ceylonkanel⁣
* 3 dl havremelk⁣

Kjør alt i blender og varm deretter forsiktig opp i kjele sammen med ca 1 ts kaldslynget honning (jeg flotter meg med manukahonning for tiden). Pass på så kakaoen ikke blir for varm, dette for å beholde næringsstoffene inntakt. Jeg holder ca 40 grader. ⁣

Hvis du vil ha kakaoen ekstra tykk og med ekstra næringsstoffer kan du tilføre (ca-mål):⁣
* 1 ss lecithin⁣
* 1 ss rice bran⁣
* 1 ss kollagen ⁣

Dette er ikke nødvendig, men hvis du tilfeldigvis har en kaotisk skuff full av masse supermat slik som meg, så sleng opp litt ekstra.

Hvis du vil ha kakaoen ekstra kremete kan du først piske alt utenom banan og/ eller dadler i kjele og varme opp, for deretter å ha i blender sammen med resten. Fyll opp i favorittkoppen og du får skum på toppen.⁣

NB: Skal du ha kakao i termos eller i termokopp på farta lønner det seg å lage uten banan, for den gjør at kakaoen skiller seg og endrer smak hvis den ikke drikkes ganske kjapt etter laging.

Jeg liker å ha med en kopp hvis jeg skal sitte lenge i bil eller på tog, da slenger jeg gjerne oppi litt kokosfett eller MCT olje også for metthetens skyld 😊

Det går an å mikse og trikse i det uendelige og prøve seg frem. Et annet alternativ er å bytte ut banan, dadler og honning med f eks 2 ss lønnesirup og 1 ss manelsmør. Prøv deg frem og finn din egen favoritt 🥰

One thought on “Kakao – verdens beste

  1. Pingback: Hjemmelaget sjokolade - Lilly Kolmann Hjemmelaget sjokolade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.