Lilly Kolmann

Sommerkropp, eller rett og slett bare kropp…?

Sommerkropp, eller rett og slett bare kropp…?

Sommerkropp, eller rett og slett bare kropp…?

Sommeren har ankommet og temaet sommerkroppen har florert en stund i sosiale medier. I jungelen av dietter og tips mot en slankere og strammere kropp kan det være vanskelig å vite hva man faktisk skal ta til seg. I tillegg er vi mennesker glad i lettvinte og raske løsninger som kan gi oss resultat uten at det krever noe særlig av oss. For det første finnes det ingen snarveier, i alle fall ingen som gjør at ønsket resultat holder seg på sikt. For det andre, hva ER egentlig denne sommerkroppen? Dette evinnelige stresset med at kroppen skal endres og formes i takt med at bikinirealiteten nærmer seg med stormskritt.

Jeg har selv prøvd utallige dietter, pulverkurer, tilskudd, juice-kurer etc. Og det aller meste ble testet da jeg var alvorlig syk av spiseforstyrrelser. Den gang var fokuset å være slank (dvs symptom på underliggende problemer for min del). I senere tid testet jeg ut mye da jeg tok opp kampen mot ME. Da var fokuset å skulle bli frisk. Men også da kunne jeg til tider bli ekstrem i forsøket på å lykkes kjappest mulig. Som f eks da jeg oppdaget supermaten (greens), kom hjem med produkter i underkant av 5.000 kr og tenkte «jaja, det er bra at man skal kunne leve kun på dette, for nå har jeg knapt penger igjen til mat uansett». Jeg drakk grønne drikker til krampen tok meg. Misforstå meg rett, jeg er veldig glad i supermat den dag i dag. Men alt med måte og som en del av en større helhet.

Det er ikke størrelsen som avgjør om du har en sunn og frisk kropp. Det går fint an å ha noen kilo ekstra og være sunn og frisk. På samme måte som det også går an å ha en slank og tilsynelatende sunn kropp, men likevel være i full nedadgående spiral.

Det viktigste er at man har en kropp man trives i og som bærer deg dit du vil. En kropp som ikke gir deg smerter, søvnmangel eller begrensninger. For da kan det være gunstig å ta noen grep. Men ikke en hurtigløsning.

I dag holder jeg meg langt unna alt som har med dietter og raske løsninger å gjøre. Jeg fokuserer på næringsrik mat som sørger for at kroppen holder seg frisk, sterk og energisk. En del matvarer holder jeg meg unna fordi kroppen tydelig sier fra om at det ikke gjør den godt. Det har tatt meg lang tid å finne det kostholdet som passer for meg. Det har vært årevis med mye prøving og feiling slik det ofte er.

Jeg tar tilskudd for å supplere og forsterke det jeg allerede har. Men det viktigste er kostholdet i bunnen. Å ta kosttilskudd uten å ha grunnlaget blir som å bygge hus uten grunnmur. Konstruksjonen vil ikke holde i lengden. De mest holdbare husene er de med en solid grunnmur.

Kroppen din er huset du bor i. Det er den som skal bære deg gjennom både oppturer og nedturer. Vær snill mot den og behandle den med respekt, du skal bo i den lenge. Vi fyller ikke bensin på diesel-bilene våre, så hvorfor behandle kroppen annerledes? Ta vare på kroppen din og lær deg å bli glad i den. Og ønsker du endringer så ta grep. Men gjør det på en fornuftig og konstruktiv måte, slik at kroppen henger med i svingene. På den måten kan du bytte ut sommerkropp med helårskropp!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.